Formel 1. de

formel 1. de

Ergebnisse Formel 1 zu Qualifying, Startaufstellung, Training und Rennen. Die Formel 1 ist eine vom Automobil-Dachverband Fédération Internationale de l' Automobile (FIA) festgelegte Formelserie. Hersteller konstruieren Autos, die. Die Formel 1 bei RTL: Alle FormelBerichte, Ergebnisse, Analysen, Interviews, Videos und Fotos zur Formel 1.

Formel 1. De Video

Formel 1 2005 GP15 Monza Rennen Premiere Zowel coureurs als constructeurs moeten in het bezit zijn van een superlicentiede hoogste racelicentie die wordt uitgegeven door de FIA. Formel 1. de has successfully fired up its new Formula 1 car for the first time, with the team releasing a video of the Renault-powered machine bursting into life. Red Bull has not been shy about its big expectations for its switch to Honda power. Het bereik van de Formule 1 is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en grands prix worden over de hele wereld gehouden. Er worden sindsdien punten toegekend voor de eerste tien plaatsen clickandbuy login de race in plaats van voor de eerste acht. Uefa 5 jahreswertung overeenkomst moet de kosten voor de formule 1-teams naar beneden brengen tot het niveau van begin jaren negentig. Zeven vrouwen waren in het verleden in de Formule 1 actief als coureur. Prost — N. De motoren die in het seizoen van werden gebruikt draaiden een maximum van Toyota heeft nooit een race als eerste gefinisht en kwam in het champions league deutsche mannschaften nooit verder dan de vierde plaats in

Formel 1. de - are mistaken

Der Australier wechselt zu Renault. Ihr JavaScript ist ausgeschaltet. Teams und Fahrer der FormelWeltmeisterschaft Mercedes. Auch die Rennen der Südafrikanischen FormelMeisterschaft hatten ganz überwiegend keinen Weltmeisterschaftsstatus. Alarm-Sound an Alarm-Sound aus.

Mercedes announce their new Formula 1 car will have a shakedown run on 13 February at Silverstone. Your guide to the key dates for pre-season car launches and testing for the Formula 1 season.

Will Charles Leclerc be better than Sebastian Vettel? Will Honda give Red Bull a title-winning engine? What will happen in ?

Jolyon Palmer picks out his top three drivers of the year, looks forward to a mouth-watering and pays tribute to a departing "legend".

The final race of reflected an engaging season which contained moments never to be forgotten. Robert Kubica says his daily life was changed by a devastating arm injury, so how did he manage to make a remarkable return to F1?

Huge tattoos, Mercedes coloured hair, and kids and pets called Lewis Get the latest results and headlines sent straight to your phone, find all our Formula 1 coverage details with our Live Guide, sign-up to our newsletter and learn where to find us on online.

Turns out pro athletes are just as accident prone as the rest of us. Waar circuits eerst teams apart benaderden en betaalden overtuigde Ecclestone de teams ervan om zich samen aan te bieden.

Een circuit kon alles of niets krijgen waarbij het circuit de reclame naast de baan over moest laten aan Ecclestone en zijn team.

Door het akkoord werd het opzetten van een alternatief kampioenschap vermeden en werd de teams weer technische stabiliteit gegarandeerd omdat reglementswijzigingen voldoende lang van tevoren bekendgemaakt werden.

De FISA verbood de aerodynamica die de auto aan de weg "zoog" in In liet een BMW-motor met een turbo een druk zien van 5,5 bar.

Dit impliceert een geschat vermogen van meer dan pk. Het daaropvolgende jaar werd een maximale turbodruk van 4,0 bar ingesteld waardoor het vermogen rond de pk kwam te liggen.

De FIA perkte de motoren later nog verder in door in de brandstoftank te verkleinen, in de druk verder te verlagen en in turboladers compleet te verbieden.

De ontwikkeling van elektronische hulp voor de coureur begon in de jaren tachtig. Lotus ging een actieve ophanging ontwikkelen die voor het eerst werd gebruikt in op de Lotus Formule 1-auto.

In het volgende decennium werd de elektronische hulp een vanzelfsprekendheid voor de Formule 1. Dit leidde tot het verbieden van het merendeel van deze hulp in In werd het Concorde Agreement vernieuwd.

Het werd voor een derde keer opgesteld in en verliep op de laatste dag van Op het circuit domineerden McLaren en Williams in de jaren tachtig en negentig de Formule 1.

Aangedreven door Porsche , Honda en Mercedes-Benz won McLaren zestien kampioenschappen in die periode terwijl Williams dankzij motoren van Ford , Honda en Renault ook zestien wereldkampioenschappen behaalde.

De rivaliteit tussen legendes Ayrton Senna en Alain Prost kwam in tot een hoogtepunt en liep door tot toen Prost bekendmaakte te stoppen met racen.

Senna verongelukte op 1 mei tijdens de Grand Prix van San Marino en was daarmee tot het laatste dodelijke slachtoffer in de Formule 1 afgezien van twee marshals die in en omkwamen.

De dag voor het ongeluk van Senna was eveneens een dodelijk slachtoffer te betreuren, de Oostenrijker Roland Ratzenberger. Sindsdien zijn er vele regelwijzigingen doorgevoerd die de veiligheid voor de coureur verbeterden.

De grootste verandering was de invoering van de gegroefde banden ten gunste van de gladde banden of slicks. Dit zou de snelheid in de bochten moeten verminderen en de kans op ongelukken zodoende moeten verkleinen.

Van tot hebben alleen coureurs van de "grote vier" Williams, McLaren, Renault voorheen Benetton en Ferrari een wereldkampioenschap veroverd.

Vanwege de technologische vooruitgang in de jaren negentig stegen de kosten van de Formule 1 snel. De hoge kosten en de kracht van de grote teams heeft ervoor gezorgd dat de kleinere teams zowel sportief als financieel moeite hebben om overeind te blijven.

Michael Schumacher en Scuderia Ferrari wonnen een niet eerder vertoond aantal van vijf coureurs- en zes constructeurstitels op rij tussen en Schumacher verbeterde vele records waaronder die voor het aantal overwinningen 91 , overwinningen in een seizoen 13 van de 18 en meeste wereldkampioenschappen voor een coureur 7.

In won Renault met Alonso opnieuw beide titels. Schumacher stopte aan het einde van na zestien jaar met racen in de Formule 1. In maakte hij een comeback en heeft tot gereden bij Mercedes GP.

In deze periode werden de regels regelmatig aangepast om de actie op het circuit te verbeteren en de kosten te drukken. Deze werden echter verboden in toen enkele acties, waarbij overduidelijk een coureur werd voorgelaten, negatieve publiciteit kregen.

Ook de kwalificatie, het puntensysteem en de gebruiksduur van banden en motoren werden aangepakt en gewijzigd. Een "bandenoorlog" tussen leveranciers Bridgestone en Michelin zorgde voor snellere rondetijden, maar zorgde er ook voor dat de banden van Michelin niet veilig waren tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in en slechts de drie teams die op Bridgestone zouden rijden konden starten.

In maakte Max Mosley zijn visie over de "groene" toekomst van de Formule 1 duidelijk, waarin energiebesparing centraal zou staan.

Vanaf eindigde de bandenoorlog omdat Michelin zich terugtrok als leverancier. Sinds werd de Formule 1 gedomineerd door gespecialiseerde raceteams zoals Williams, McLaren en Benetton.

Vanaf , met Fords overname van Stewart keerden voor het eerst sinds weer fabrikanten terug als raceteams.

Ford liet het team deelnemen onder de naam van Jaguar Racing om dit merk meer bekendheid te geven. De motoren werden geleverd door Cosworth dat op dat moment ook eigendom was van Ford.

Later volgde in Toyota door zelf een volledig nieuw team op te zetten. In ditzelfde jaar domineerden de fabriekteams Renault , BMW , Toyota , Honda en Ferrari de sport door vijf van de eerste zes plaatsen voor het constructeurskampioenschap te bezetten.

McLaren werd derde, maar de status van het team is betwistbaar. Ondanks de grote budgetten van de fabriekteams waren de meeste niet erg succesvol.

Zo hield Ford het na vier jaar zonder resultaten alweer voor gezien en verkocht haar team Jaguar Racing in aan energiedrankjes -fabrikant Red Bull.

Alleen Renault was als fabrieksteam echt succesvol in deze periode met twee constructeurstitels. BMW deed in haar korte vierjarig bestaan ook niet slecht met een tweede en derde plek in het constructeurskampioenschap.

De overige fabriekteams speelden niet meer dan een rol in de marge. Toyota heeft nooit een race als eerste gefinisht en kwam in het constructeurskampioenschap nooit verder dan de vierde plaats in In de zomer van begon de kredietcrisis in de VS.

Ook de Formule 1 ondervond hiervan de gevolgen. Verschillende sponsors verlengden hun contracten niet of ontbonden deze.

Een voorbeeld hiervan was ING als hoofdsponsor van het Renault team , [26] al had dit ook te maken met de rel van Renault omtrent Nelson Piquet Junior in de race van Singapore Ook Williams kreeg rake klappen te verduren op het gebied van sponsoring.

Als eerste maakte Honda bekend per 5 december te stoppen met haar team. Aanleiding hiervoor was dat de fabrikanten niet langer de grote budgetten van de teams konden verantwoorden in tijden van economische recessie.

Voor deze drie fabrikanten speelde ook mee dat zij al verscheidene jaren actief waren zonder aansprekende resultaten en zij dit niet konden verantwoorden bij teruglopende verkoopresultaten.

Onder andere naar deze aanleiding wordt er binnen de sport geprobeerd de kosten te reduceren. Hierdoor probeerden een aantal teams in tot het kampioenschap toe te treden, waarvan er vier zijn toegelaten.

Hiermee keerde een fabrieksteam van Mercedes-Benz terug. Elke coureur kreeg tot een startnummer toegewezen. De kampioen van het voorgaande seizoen kreeg nummer 1, zijn teamgenoot nummer 2.

Maar tot werd deze niet meer gebruikt, totdat Pastor Maldonado het nummer 13 koos toen hij voor het Lotus F1 Team ging rijden, Maldonado gaf aan dat 13 in Venezuela geen ongeluksgetal is.

Voor kreeg alleen het team van de wereldkampioen nieuwe nummers 1 en 2 , waarbij de aftredend kampioen de daardoor vrijgekomen nummers kreeg.

De rest van het veld behield zijn nummer. Voor hadden de teams geen vaste nummers. Een Formule 1-grand prix duurt een volledig weekend en begint met twee trainingen op vrijdag behalve in Monaco waar de trainingen op donderdag zijn en een vrije training op zaterdag.

Na de training op zaterdag wordt een kwalificatie gehouden die de startvolgorde voor de race op zondag bepaalt. Het kampioenschap heeft door de jaren heen verschillende manieren gebruikt om te bepalen wie de snelste was.

Hieronder is het huidige kwalificatiesysteem beschreven. Er wordt gewerkt volgens het principe van een knock-out-kwalificatiesysteem. Dit bepaalt de volgorde waarin gestart zal worden tijdens de race op zondag.

Deze kwalificatie is opgesplitst in drie fases, genaamd Q1, Q2 en Q3. De naam is een Engelse afkorting voor qualification 1, 2 en 3. Als een rijder een andere rijder gehinderd heeft tijdens de kwalificatie besluit de wedstrijdleiding wat de straf zal zijn voor deze rijder bijvoorbeeld een "grid-penalty".

Alle rondes die gestart zijn voordat de finish-vlag valt aan het einde van Q1,2 of 3 mogen worden afgemaakt en tellen mee voor de kwalificatie.

De tien coureurs die deelgenomen hebben aan Q3 moeten de volgende dag starten in de race op dezelfde soort banden waarmee ze tijdens de tweede kwalificatie Q2 de snelste tijd reden tenzij dat de race door de wedstrijdleiding wordt bestempeld als "regen"race , de overige coureurs mogen een ander type banden laten monteren als ze dat willen.

Als een auto afslaat voorafgaand aan de opwarmronde en het hele veld is hem gepasseerd dan dient deze coureur aan het eind van het veld te starten.

Slaagt hij erin om minstens een auto achter zich te houden, dan mag hij zijn oorspronkelijke positie weer innemen.

Een coureur kan ook kiezen om uit de pitstraat te starten indien zich op het laatste moment problemen met de auto voordoen.

Hij dient dan te wachten tot het volledige veld de pitstraat is gepasseerd voordat hij met de race mag beginnen. Een lichtsysteem boven het circuit geeft de start van de race aan.

Een grand prix mag eveneens niet langer dan twee uur duren. In de praktijk duurt een Formule 1-race gemiddeld 90 minuten.

Tijdens de race mag een coureur een of meerdere malen stoppen in de pitstraat om banden te wisselen maar vanaf niet meer om te tanken. De bandenfabrikant op dit moment Pirelli heeft zeven verschillende typen banden voor de Formule 1 ontwikkeld super-hard, hard, medium, soft, super-soft, ultra-soft en hyper-soft waaruit ze voor een raceweekend de drie meest geschikte droogweerversies selecteren.

Dit duurde in Canada ongeveer 2,5 uur. Onder de rode vlag mag een coureur nieuwe banden laten monteren, spoedreparaties laten doen zoals bij Lewis Hamilton in de Grand Prix van Monaco in , waarbij de wing-end-plate van zijn achtervleugel los was en een sanitaire stop plegen.

Aanpassingen aan de afstelling van de auto zelf maken is echter verboden. Onder meer met vlagsignalen krijgen de coureurs informatie tijdens de race.

Zo betekent een gele vlag dat er gevaar dreigt en het verboden is om in te halen. Er zijn sinds meerdere systemen gebruikt om per wedstrijd punten toe te kennen voor het wereldkampioenschap.

Aanpassingen hadden vooral te maken met het puntenverschil tussen de 1ste en 2de plaats, dat varieerde tussen 2 en 4 punten verschil.

Op 11 december besliste de FIA dat voor het seizoen de puntenverdeling opnieuw gewijzigd werd. Er worden sindsdien punten toegekend voor de eerste tien plaatsen in de race in plaats van voor de eerste acht.

Sedert het seizoen worden alle behaalde punten in rekening gebracht voor de eindstand. Voorheen konden slechts de punten van een beperkt aantal races, verschillend van seizoen tot seizoen, in rekening gebracht worden voor het eindklassement, zodat niet noodzakelijk de renner met het hoogste aantal behaalde punten ook effectief wereldkampioen werd.

Zo werd in Ayrton Senna kampioen, ook al behaalde zijn teamgenoot Alain Prost meer punten, omdat slechts de elf beste resultaten over de zestien wedstrijden meetelden voor de eindstand.

Van tot werd ook een punt toegekend aan de coureur die de snelste ronde in de wedstrijd op zijn naam schreef.

Tot was het bovendien toegestaan dat coureurs elkaar aflosten aan het stuur tijdens de wedstrijd, in dat geval werden de behaalde punten gedeeld door het aantal renners dat de wagen gereden had tijdens de race.

Voor het constructeurskampioenschap, dat sinds wordt gehouden, wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd als voor de coureurs, waarbij de punten van beide rijders opgeteld worden.

Tot en met werden enkel de punten behaald door de best geklasseerde renner meegeteld. Het punt voor de snelste ronde werd in en uitsluitend toegekend aan de coureur en niet aan de constructeur.

Hierdoor is het voor een coureur mogelijk punten te veroveren als hij voor het einde van de race uitvalt, mits er punten te verdienen zijn die niet afhankelijk zijn van de einduitslag, zoals in de jaren , toen er punten verdiend konden worden door de snelste ronde te rijden.

Sinds is het voor alle teams verplicht om zelf het chassis van hun auto te bouwen waardoor de term "team" en "constructeur" onderling uitwisselbaar werden.

Tijdens het debuutseizoen streden er achttien teams om de titel maar vanwege de hoge kosten vielen vele snel uit.

Ferrari is het enige nog actieve team dat onafgebroken aan alle seizoenen vanaf heeft deelgenomen. Het team is recordhouder van het hoogste aantal constructeurstitels zestien.

Cosworth was de laatste onafhankelijke motorleverancier maar verloor zijn laatste klanten in De grote budgetten van de bestaande fabrikanten maakten het niet langer aantrekkelijk om motoren van derden te kopen.

De grote teams spenderen naar schatting tot miljoen euro per jaar aan de ontwikkeling en bouw van hun motoren. In werd, voor het eerst sinds de regelgeving van , door twee teams een chassis gebruikt dat door een ander was gebouwd.

Het chassis van Toro Rosso en Red Bull werd door geen van beide teams gebouwd. Ricciardo, Red Bull 3. Button, McLaren Ungerns GP kl Sainz jr, Toro Rosso 8.

Belgiens GP kl Grosjean, Haas F1 Team 8. Massa, Williams I taliens GP kl Singapores GP kl Hamilton , Mercedes-AMG 5.

Ocon, Force India 8. Rysslands GP kl Topp 8 i racet 1. Japans GP kl Verstappen, Red Bull 3. Mexikos GP kl

F1 race chiefs express concerns over future of the sport. F1 legend Lauda out of hospital. Remembering his record-breaking and sometimes controversial career.

Abu Dhabi GP review. How Hamilton conquered F1. From the section Formula 1. Drunk, covered in grass and pretending to be asleep - why does the world seem to love Raikkonen?

My star drivers of , and why looks mouth-watering - Palmer Jolyon Palmer picks out his top three drivers of the year, looks forward to a mouth-watering and pays tribute to a departing "legend".

The best, the worst and the biggest panic - F1 in The final race of reflected an engaging season which contained moments never to be forgotten.

How Kubica made his unlikely F1 return Robert Kubica says his daily life was changed by a devastating arm injury, so how did he manage to make a remarkable return to F1?

More from BBC Sport. Here are all of its F1 cars Formula 1 fans are waiting for the new-look cars to emerge next month, with an aerodynamic rules revamp set to deliver very different front and rear wings.

Nico Rosberg believes Valtteri Bottas is better than he showed in Formula 1 last season and has backed him to be "annoying" Lewis Hamilton "quite a lot" in Red Bull has not been shy about its big expectations for its switch to Honda power.

Neither was McLaren four years ago, and that story ended badly. Is Red Bull about to make exactly the same mistake?

Formula 1 race promoters have criticised the sports owner Liberty Media for the direction it is taking the sport in, after taking the unusual step of issuing a statement to express their concerns.

Jenson Button believes new Ferrari signing Charles Leclerc could force Sebastian Vettel into a "tough decision" over his Formula 1 future.

De pitstraat - waar de coureurs tijdens de race stoppen voor het verwisselen van banden - loopt hier meestal parallel aan.

De meeste circuits worden met de klok mee gereden. De circuits die tegen de klok in gereden worden kunnen nekproblemen bij de coureurs veroorzaken omdat er andere spieren worden belast dan het geval is bij een gebruikelijke race.

De glamour en geschiedenis die verbonden zijn met het circuit in Monaco zijn de hoofdredenen waarom dit circuit nog steeds in gebruik is terwijl het niet aan alle veiligheidsregels voldoet die wel aan andere circuits worden opgelegd.

Drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet omschreef racen in Monaco als "proberen te fietsen in je woonkamer". Voor een lijst van de huidige Formule 1-circuits zie Races van het seizoen Het chassis bestaat grotendeels uit koolstofvezel , waardoor het licht, maar zeer sterk is.

De snelheid waarmee een Formule 1-auto bochten kan nemen wordt voornamelijk bepaald door de aerodynamische neerwaartse kracht downforce welke de auto op de weg drukt.

Ook het zogenaamde grondeffect , veroorzaakt door de vlakke bodem van de auto, is vitaal voor het genereren van neerwaartse kracht. Maar de strengere regels van op het gebied van aerodynamica hebben ervoor gezorgd dat deze flaps en andere onderdelen verboden werden.

Hierdoor werd de auto "gladder", waardoor de lucht minder wervelde en werd inhalen gemakkelijker. Het tweede belangrijke element dat de snelheid van een Formule 1-auto in de bochten bepaalt zijn de banden.

Van tot was het gebruik van profielloze banden slicks verboden zoals die wel in vele andere raceseries gebruikt werden. De banden hadden elk vier groeven in de lengterichting om de bochtensnelheid te beperken.

Andere belangrijke soorten banden zijn de regenbanden full wets en de intermediates bij nat weer. Bij droog weer worden slicks gebruikt, die dan weer onder te verdelen zijn in ultra soft, super soft, soft, medium en harde banden.

De motor in een Formule 1-auto is momenteel verplicht een 1,6 liter V6-motor met turbo. Daarnaast worden er nog vele andere eisen gesteld aan de motoren zoals de gebruikte materialen en het gebruikte ontwerp.

De motoren draaien op een loodvrije brandstof welke sterk lijkt op de algemeen verkrijgbare benzine. De motoren die in het seizoen van werden gebruikt draaiden een maximum van Voorafgaand aan het seizoen van werd bekendgemaakt dat het toerental verder beperkt werd tot Het gaat hierbij onder andere om turboladers en actieve ophanging.

Dat heeft de claim de wereld in gebracht dat een Formule 1-auto "tegen het plafond kan rijden". Hoewel de theorie klopt is het nog nooit in werkelijkheid geprobeerd.

De downforce betekent, dat een Formule 1-auto in staat is meer dan vijf laterale g-krachten te genereren in een bocht. Deze kracht is groot genoeg om het ademen lastig te maken en vereist zowel concentratie als fitheid wil een coureur in staat zijn een soms twee uur durende race te volbrengen.

Het systeem zet kinetische energie die vrijkomt bij het remmen om in elektrische energie en slaat deze op in een accu om dan vervolgens deze energie te hergebruiken bij het accelereren.

Het gebruik van het KERS-systeem komt vooral van pas bij de start van de wedstrijd, en op rechte stukken, wanneer de positie van de coureur in het geding komt.

Het gebruik van het systeem wordt door de teams per circuit bekeken. Zo zal het op het bochtige circuit van Monaco amper helpen en slechts een gewichtstoename voor de auto betekenen.

Dit systeem stelt de coureur in staat zijn achtervleugel platter te leggen, waardoor de luchtweerstand en ook de neerwaartse kracht op de achterwielen wordt verlaagd en de topsnelheid wordt verhoogd.

DRS werd ingevoerd om inhaalbewegingen te bevorderen en de wedstrijden terug dynamischer en dus sensationeler te maken, maar mag enkel onder bepaalde voorwaarden, bepaald door het FIA, gebruikt worden.

Tot en met het seizoen kon men bij de kwalificatierondes en trainingen op het circuit DRS naar eigen goeddunken gebruiken.

Vanaf mag in de trainingen en kwalificatiesessies DRS slechts in de daarvoor aangewezen DRS zone gebruikt worden.

De Formule 1 is voor de meeste betrokken partijen een winstgevende business. De televisiekanalen die de uitzending van de races verzorgen maken in de meeste gevallen winst dankzij de reclame rondom de veelbekeken uitzendingen.

De teams krijgen een deel van opbrengsten van de verkoop van de tv-rechten en verdienen geld door de sponsoring van het team en de auto.

De kosten voor het ontwerpen en aanleggen van een permanent nieuw circuit kunnen honderden miljoenen dollars bedragen, maar de kosten voor het bouwen van een tijdelijk stratencircuit zoals in Melbourne liggen vele malen lager.

Permanente circuits kunnen echter het hele jaar door inkomen genereren dankzij de verhuur van het circuit of het organiseren van races in andere raceklassen.

De kosten van de bouw van het Shanghai International Circuit worden geschat op ongeveer miljoen dollar, een bedrag dat de eigenaren in verwachtten te hebben terugverdiend.

Niet alle circuits zijn in staat om winst te maken, zo draaide Albert Park in een verlies van 32 miljoen dollar. In maart maakte tijdschrift F1 Racing een schatting bekend van het budget van alle Formule 1-teams.

Het totale budget van de elf teams lag op 2,9 miljard dollar. Deze was als volgt onderverdeeld in miljoenen dollars: Formule 1 kan in vrijwel elk land live of in samenvatting bekeken worden en trekt een van de grootste wereldwijde televisiepublieken.

Gegevens van de Formula One Group laten een totaal aantal van miljoen unieke kijkers zien tijdens het seizoen van Bernie Ecclestone experimenteerde met een pakket digitale televisie en lanceerde dit in in Duitsland.

Dit pakket gaf de kijker de optie om meerdere feeds tegelijkertijd te bekijken. Farina — J. Fangio — A.

Ascari — A. Ascari — J. Fangio — J. Fangio — M. Hawthorn — J. Brabham — P. Hill — G. Hill — J. Clark — J. Surtees — J.

Brabham — D. Hulme — G. Rindt — J. Stewart — E. Fittipaldi — J. Fittipaldi — N. Lauda — J. Hunt — N. Lauda — M.

Andretti — J. Jones — N. Piquet — K. Rosberg — N. Piquet — N. Lauda — A. Prost — A. Prost — N. Piquet — A. Senna — A. Senna — N.

Mansell — A. Prost — M. Schumacher — M. Schumacher — D. Villeneuve — M. Schumacher — F. Alonso — F. Alonso — K. Hamilton — J. Vettel — S. Vettel — L.

Hamilton — L. Hamilton — N. Rosberg — L. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Voor de gelijknamige hotelketen, zie HotelF1 en voor de voormalige motorsportcategorie, zie Formule TT.

Commons heeft mediabestanden in de categorie Formula One. The Independent Publicatie in de krant. Deze deed in mee aan de Britse grand prix. Mr Formula, The Economist 5 maart Hogere waardes werden geschat aan de hand van andere gemeten motorparameters.

Deze waardes werden alleen gehaald tijdens de kwalificatie, doordat de motoren tijdens de race lager werden afgesteld om de betrouwbaarheid te vergroten.

The Press 16 december BBC Sport, 21 juli The Guardian , 4 februari The Guardian , 4 november F1 needs more tits! Formule 1 - constructeurs Huidige constructeurs Formule 1 - wereldkampioenen — G.

Brabham — J. Stewart — J. Scheckter — A. Button — S.

Die hier gefahrenen Runden werden genauso wie andere Rennrunden gewertet, d. In diesen Grands Prix wurden Meisterschaftspunkte vergeben. JavaScript muss aktiviert sein, da Inhalte des Internetauftritts sonst nicht korrekt angezeigt werden können. Die Startfreigabe erfolgt durch eine über dem Starterfeld angebrachte, aus fünf Ampeln bestehende Signalanlage. Der Pilot mit der schnellsten Rennrunde erhielt einen zusätzlichen Punkt. In diesem Falle wurden die Punkte zwischen den jeweiligen Fahrern ebenfalls geteilt. Auch Youngtimer und Oldtimer! Mit dem Hubraumlimit von 1,5 Litern für Rennwagen mit und 4,5 Litern ohne Kompressor waren somit sowohl die französischen Renn- und Rennsportwagen als auch die italienischen und britischen Voiturettes startberechtigt, so dass es den Veranstaltern der Rennen möglich war, mit den oft noch aus der Vorkriegszeit zahlreich vorhandenen Rennwagen ansehnliche Starterfelder zusammenzubekommen. Diese Bestimmungen konnten sich dabei in erster Linie auf technische Vorgaben beziehen, wie beispielsweise die Begrenzung des Hubraums der Motoren, die Vorgabe von Verbrauchslimits oder die Festlegung bestimmter Abmessungen sowie von Maximal- oder Minimalgewichten für die Rennwagen, enthielten aber in der Regel auch sportliche Regularien, wie beispielsweise Mindestdauern oder -distanzen für die Rennen. Aktuell nicht im Rennkalender. Ab fiel der Punkt für die schnellste Rennrunde weg, dafür erhielt der Sechstplatzierte einen Zähler. Die Unfallursache wurde bis heute nicht eindeutig geklärt. Das Wrack wurde auf die Strecke zurück geschleudert, der Österreicher war aufgrund eines Genickbruchs sofort tot. Nachdem Porsche bereits mit dem Cisitalia einen FormelWagen mit Allradantrieb gebaut hatte, begannen in den er-Jahren auch einige britische Rennställe, mit allradgetriebenen Rennwagen zu experimentieren. Dabei werden die fünf Rotlichter nacheinander aktiviert. Teams und Fahrer der FormelWeltmeisterschaft Die Winterangst geht um Was heute in den sozialen Medien los war: Im Reisemobilmarkt können Sie bei cruise casino age limit. Formel 1 will zweites Rennen in China 10 Wie die Formel 1 neben Schanghai in China ein zweites Rennen etablieren will, wie es mit einem mobile rtl spiele Piloten aussieht und wie man mehr Fans casino party horgau 2019 möchte. Die Frage hat sich jeder FormelGamer schon einmal gestellt: Formel 1 will zweites Rennen in China Wie die Formel 1 neben Schanghai casino warendorf China ein zweites Rennen etablieren live bayern gegen dortmund, wie es mit einem chinesischen Piloten aussieht und wie opel gewinn mehr Fans gewinnen möchte. Für Platzierungen bei diesen Rennen erhielten die Piloten keine Punkte, die sie in der Weltmeisterschaftswertung des jeweiligen Jahres hätten einbringen können. McLaren erreichte bisher acht Konstrukteurstitel; sieben Titel wurden von Lotus gewonnen. Eine casino qq Neuerung dieser Saison war der von Pirelli hergestellte Einheitsreifen. In den er-Jahren war es zudem möglich, im Falle eines vorzeitigen Ausfalles das Auto eines Teamkollegen zu übernehmen und damit das Rennen zu beenden.

4 thoughts on “Formel 1. de

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *